Regnskabsprogram

Sproom kan nemt forbindes med dit online regnskabsprogram, så du kan sende og modtage elektroniske fakturaer

Hvad er et regnskabsprogram?

Et regnskabsprogram er et system på en computer. Programmet behandler en virksomheds regnskabstransaktioner og hjælper dig med at holde styr på økonomien. Et regnskabsprogram kan klare bogføring og fakturering.

Regnskabsprogrammet kan være udviklet internt i firmaet, indkøbt hos en tredjepart eller det kan være en kombination af disse. Der findes mange forskellige regnskabsprogrammer, hvor kompleksitet og pris varierer meget. Det er derfor vigtigt, at du finder det regnskabsprogram, der passer bedst til din virksomheds behov og økonomi.


Hør mere - kontakt os 
Forskel på regnskabsprogram og bogføringsprogram

I bund og grund er regnskabsprogram og bogføringsprogram det samme. Et regnskabsprogram er en videreudvikling af et bogføringsprogram, der indeholder flere funktioner, såsom fakturering. I daglig tale bruges regnskabsprogram derfor hyppigst, fordi det både dækker over bogføringsprogram og regnskabsprogram. Hvis du er på udkig efter et regnskabsprogram, er det også vigtigt at skelne mellem et online regnskabsprogram og et offline regnskabsprogram.Hvad bruges et regnskabsprogram til?

Du bruger et regnskabsprogram til at holde styr på din virksomheds regnskab. Dit regnskab skal ses som en helhed, hvor det er vigtigt, at hver enkelt handel munder ud i et antal debet- og kreditposteringer, der udligner hinanden - også kaldet “dobbelt bogholderi” Er det ikke tilfældet, er der en fejl i bogføringen.

Det dobbelte bogholderi sikre et korrekt regnskab og er en af grundene til, at det er blevet overført til regnskabsprogrammer på computeren. På den måde sker fejlkontrollen automatisk, så det hjælper din revisor eller økonomiansvarlige med at udføre et fejlfrit regnskab.

Hvad er et offline regnskabsprogram?

Et offline regnskabsprogram er et program, som er installeret på din computer. Ofte betales et engangsbeløb for selve programmet, hvorefter der løbende kan betales for support og opdateringer.

En stor fordel ved et offline regnskabsprogram er derfor prisen. Dog er nogle af ulemperne, at du selv skal huske at tage backup, at regnskabsprogrammet kun kan installeres og tilgås på én computer og at programmet måske ikke følger med udviklingen f.eks. inden for elektronisk fakturering via EAN-nummer.

Hvad er et online regnskabsprogram?

Hvis du hellere vil have adgang til regnskabsprogrammet, uanset hvor du befinder dig, vil et online regnskabsprogram passe bedst til din virksomhed. Det kræver blot, at der er internetforbindelse. Det kan også have en afgørende betydning, hvis din revisor, bogholder eller økonomiansvarlige skal have adgang, da det kan ske fra en hvilken som helst computer.

Eftersom regnskabsprogrammet er online, skal du heller ikke selv sørge for at få programmet installeret og opdateret. Der tages automatisk backup og du sikrer løbende udvikling af programmet, hvis der skulle ske ændringer i lovgivningen. Derfor anvender de fleste virksomheder et online regnskabsprogram.


Vil du sende elektroniske fakturaer via dit regnskabsprogram?

Sproom har adskillige integrationsløsninger med økonomisystemer og regnskabsprogrammer. På den måde kan du sende elektroniske fakturaer via EAN nummer direkte gennem dit eksisterende system både til offentlige og private virksomheder.

Hvis du på nuværende tidspunkt har et offline regnskabsprogram, kan du stadig bruge Sproom til at sende en elektronisk faktura. Her kan du bruge Sprooms fakturaskabelon og indtaste dine elektroniske fakturaer helt ubegrænset og gratis.


Læs mere om Sprooms integrationsløsninger