Hvad er en faktura?

Læs om krav til oprettelse af faktura, og hvordan du med Sproom kan sende en gratis online faktura på få minutter.

Fakta om faktura

En faktura er fagudtryk for en specificeret regning, der sendes til en kunde. En faktura opregner leverede varer eller ydelser hvor pris, mængde, kvalitet leveringsbetingelser og betalingsbetingelser er angivet. Herudover kan et indbetalingskort være indlagt. Hvis du eksempelvis sælger momspligtige varer eller ydelser, skal du udarbejde en faktura.

Opret og send en faktura gratis

Fakturakrav

Der findes specifikke lovkrav til en faktura, som er vigtige at overholde:

  • Fakturanummer (fortløbende): Din faktura skal have et unikt nummer, som altid er det næste i nummerordenen (f.eks. nummer 50, hvis den foregående faktura har haft nummer 49).

  • Fakturadato (dato for udstedelse)

  • Information om sælger: Afsenders/virksomheds navn, adresse og SE/CVR- eller CPR-nummer

  • Information om køber: Modtagers/virksomhedens navn og adresse

  • Information om salget: Varens eller ydelsens art, mængde og pris

  • Momsbeløbet

  • Samlet beløb

Bogføringsloven kræver desuden, at du opbevarer regnskabsmaterialet i fem år enten i klarskrift eller elektronisk. Med Sproom kan du sende elektroniske fakturaer, der lever op til de gældende fakturakrav.

Hvad er elektronisk fakturering?

Mange virksomheder sender i dag deres fakturaer som PDF via e-mail. Ofte tror folk, at det er betegnelsen for en elektronisk faktura. Men en elektronisk faktura er faktisk langt smartere.

En elektronisk faktura er en samling rå data i struktureret form, der f.eks. sendes i OIOUBL eller OIOXML format. Det betyder, at informationer fra afsenderens regnskabsprogram eller økonomisystem overføres direkte til modtagerens regnskabsprogram eller økonomisystem, uden menneskelig indblanding. Det er også muligt at indtaste en elektronisk faktura via en fakturaskabelon.

I modsætning til fakturering via e-mail, gør elektronisk fakturering altså fakturahåndteringen automatisk for både modtager og afsender.

Læs mere om elektronisk fakturering

Lav nemt din faktura

Sproom er en fakturaservice, hvor du kan sende din elektroniske faktura til det offentlige og private. Det er muligt at sende alle dine fakturaer gennem Sproom til alle dine modtagere. Det gælder, uanset om din kunde ønsker at modtage fakturaen elektronisk, via PDF eller på papir. Du kan sende på den måde, der er lettest for dig og samtidig lade dine kunder modtage fakturaerne, som de ønsker.

Det er også muligt at modtage fakturaer elektronisk, præcis som du ønsker. Og så er det din sikkerhed for, at fakturaer ikke forsvinder i en mailboks eller i en bunke af papirer hos en medarbejder.


Lav faktura

Hurtig faktura med integrationsløsning

Hvis du har et økonomisystem eller regnskabsprogram, kan du integrere det direkte med Sproom Connector. Det betyder, at du slipper for manuelt at uploade fakturaer eller indtaste dem dobbelt med en fakturaskabelon. Dine udgående og indgående elektroniske fakturaer kan hurtigt samles i dit eksisterende system.

Når du har oprettet en faktura i dit eget program, er du kun et enkelt klik fra at sende den fuldelektronisk og direkte fra dit system. Vil kunden gerne modtage via EAN-nummer, er det en mulighed. Er det kun en e-mail, laver Sproom den om til PDF og sender den på mail. Og er der ikke andet end en adresse, så printer og kuverterer Sproom fakturaen og sender den på gammeldags manér.

Læs mere om Sprooms integrationsløsninger